Aanpak werk (in opdracht)

Vrij werk ontstaat vanuit mijn intuïtie, geïnspireerd door een mooie afbeelding, gebeurtenis, muziek of emotie en groeiend tijdens het creatieproces. Ik weet dus vantevoren niet precies wat ik ga maken, ook niet bij figuratief werk. Ik laat me leiden door mijn gevoel. Met werk in opdracht dat gaat dat proces eigenlijk precies hetzelfde. Op basis van de opdracht en de informatie die ik daarbij krijg, stem ik me af op degene waar het kunstwerk voor bestemd is. Vervolgens ga ik er verder mee aan de slag tot het ‘goed voelt’.

 

foto herfst

Schilderijen

Ik ben in 1999 begonnen met aquarel en ben sinds 2005 overgestapt naar de vrijheid en de levensvolle kleuren van acrylverf en later ook olieverf. Ik gebruik zowel het penseel als het paletmes en maak daarnaast soms ook kunstwerken met mijn vingers. Ik werk zowel realistisch, figuratief en abstract. Kenmerkend voor mijn stijl zijn de krachtige warme kleuren en emoties die voelbaar zijn; ik noem dat ‘helend schilderen’. Een relatief nieuwe lijn is het gebruik van woorden onder en in mijn schilderijen, waardoor een diepere laag wordt neergezet.

 

Onderwerpen die me raken liggen dikwijls op het spirituele vlak en ik gebruik graag primaire en secundaire kleuren, die voor mij het volledige spectrum van het leven symboliseren. Mijn figuratieve werk is veelzijdig qua onderwerp en techniek met een voorkeur voor het uitvergroten van bloemen die als kleurrijke en levendige blikvangers fungeren.

 

Werk in opdracht

Bij werk in opdracht bepalen we indien gewenst samen het formaat, de techniek, kleurgebruik en eventueel het onderwerp. In een persoonlijk gesprek en aan de hand van voorbeelden van mijn schilderijen kan de opdrachtgever aangeven wat wel en niet past.

 

Beelden

Ik werk graag in harde steensoorten, vaak marmer, waarin ik met kracht en vrijheid kan vormgeven. Goed observeren en daarmee zorgdragen voor een kloppend 3-D beeld van mijn werk, zorgt voor het ontstaan van spannende objecten die de aandacht trekken door vorm, textuur en afwerking. Sinds 2014 werk ik ook in hout.

 

Ik werk ofwel abstract, waarbij het kunstwerk een spiegel is van mijn proces op dat moment. Ofwel ik laat me inspireren door ‘de vrouw’.

 

Werk in opdracht

Bij werk in opdracht kunnen we in een persoonlijk gesprek afspraken maken over de steensoort, het formaat, het onderwerp en de afwerking.

foto Vrouwe van Albast
foto beeld Kracht