Art to Remember

‘Art to Remember: Troost voor de nabestaanden en eerbetoon aan de overledenen’

 

Wil je een mooi aandenken aan een dierbare overledene? Heb je moeite met het verwerken van je verlies? Creativiteit en kunst zijn uitermate geschikt om diepere emoties op een veilige en vaak ontroerende manier voelbaar en hanteerbaar te maken. Goed afscheid nemen van een dierbare overledene is belangrijk om weer door te kunnen met je leven. Ik maak herdenkingsschilderijen en -beelden in opdracht en / of samen met de nabestaanden.

 

‘Art to Remember’ in opdracht

In een persoonlijk gesprek ga ik dieper in op de persoon en/of de gebeurtenis waar het herdenkingskunstwerk voor bedoeld is. Dit gebruik ik als basis om het schilderij of het beeld te maken. Ook maken we afspraken over het onderwerp, materiaal, kleurgebruik, techniek, grootte, etc. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

foto klaprozen

Rouw- en verliesverwerking

Het is mogelijk om met een groep nabestaanden een workshop ‘Art to Remember’ te volgen van een dag. Hierin begeleid ik iedereen bij het maken van een persoonlijke herinnering aan de overledene in de vorm van een herdenkingsschilderij. Ook andere vormen van verlies (bv. van een baan of bij een ziekte of scheiding) kunnen onderwerp zijn voor deze workshop. Door mijn ervaring als bezielingscounselor (kijk voor meer informatie op www.sylvivre.nl) kan ik mensen de veiligheid en begeleiding bieden om een stapje verder te komen in het verwerkings- en rouwproces. Je kunt ook een individueel traject volgen, waarin ik je begeleid in de verschillende fases van het verwerkingsproces.  

Stervensbegeleiding

Voor veel mensen is sterven een moeilijk te bespreken onderwerp. Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Creativiteit helpt de stervende en de mensen in de omgeving om te verbeelden en te verwoorden wat er nog gezegd wil worden en om bepaalde levensvragen te beantwoorden. Ik begeleid zowel de persoon die gaat sterven als de familie en vrienden in dit proces.