Wie ben ik?

Syl schilderend 7-001

Ik ben Syl(vie) Granneman. De afgelopen jaren heb ik als beeldend kunstenaar ervaren hoe creativiteit mijn persoonlijke ontwikkeling heeft ondersteund. Ik schilder al vele jaren en naast dat er ik er veel plezier aan beleef, merk ik dat het me dichter bij mezelf brengt. Ik gebruik graag krachtige kleuren en ga ook steeds meer abstract schilderen, meer vanuit mijn onderbewuste. Daarnaast beeldhouw ik ook, heerlijk om te doen en hierdoor ga ik meer uit mijn hoofd en kom ik meer in contact met mijn gevoel en mijn intuïtie. Mijn kunstwerken en het proces om ze te maken, laten me ook altijd zien hoe ik op dat moment in het leven sta en welke thema’s er spelen. Ze vormen een liefdevolle spiegel waardoor ik op een diepere laag met mezelf in gesprek kan gaan. 

Achtergrond

Na mijn studie aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch en mijn afstuderen als MSc in Management heb ik 17 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Waarvan 10 jaar als manager van een afdeling projectmanagers bij Bloemenveiling Aalsmeer / FloraHolland. In de laatste jaren bij de veiling heb ik mezelf met behulp van diverse opleidingen en veel praktijkervaring ontwikkeld tot persoonlijk coach, trainer en procesbegeleider. Eind 2011 heb ik mijn hart gevolgd en ben ik begonnen met Levensatelier Sylvivre. Hierin combineer ik mijn werk als Bezielingscounselor en Beeldend Kunstenaar.

 

Meer informatie over mijn werk als bezielingscounselor vind je op www.sylvivre.nl.

 

Vincent van Gogh heeft me geholpen om een beperkende overtuiging los te laten. Namelijk de gedachte dat ik geen portretten kan schilderen. De eerste maanden van 2015 heb ik 3 schilderijen gemaakt, geïnspireerd door Vincent. En ik ontdekte dat zijn manier van schilderen mij een enorme vrijheid geeft, waardoor ik veel meer durf. Met kleuren, maar ook met het aanbrengen van de verf. Bovendien kijk ik beter. En ik ervaar in mijn lichaam hoe blij ik ben met wat ik doe en hoe blij ik ben met het resultaat. En dat overruled de beperkende overtuiging van mijn hoofd. Hierdoor heb ik opeens alle ruimte om te doen wat ik graag wil. Ik schilder portretten!

Lees ook mijn blog hierover op www.sylvivre.nl.

Zelfportret
Vincent kleiner formaat

Opleiding en ontwikkeling

De afgelopen jaren heb ik een intensief traject gevolgd van opleidingen, cursussen en persoonlijke ontwikkeling. Hieronder vind je een overzicht van de creatieve opleidingen die ik heb gedaan. Op www.sylvivre.nl vind je een overzicht van mijn meer intuïtieve traject.

2014:

2014:

2012 – heden:

2008 – heden:

2008 – 2010:

2007 – 2008:

2007 – heden:

2006 – heden:

1999 – heden:

Verdiepingscursus (creatieve) Rouw- en Verliesverwerking (Vrije academie)

Cursus Beeldhouwen in Hout

Beeldhouwles Leen Kessels (wekelijks)

Beeldhouwworkshopweken Leen Kessels en Carla Peperkamp (totaal 11 weken)

Voortgezette opleiding Creatieve (Levensloop) Counseling (Studio Mattias)

Creatieve en Intuïtieve kleurontwikkeling (Carly Kleurtrainingen)

Meerdaagse beeldhouwworkshops Beeldhouwatelier Baak (jaarlijks)

Diverse schildervakantieweken met Nel Huurman (jaarlijks)

Schilderles Nel Huurman (wekelijks)