Workshop ‘Intuïtief schilderen’

Wil je kennismaken met schilderen vanuit je intuïtie? Wil je ontdekken wat je innerlijke stem je via je verbeelding wil vertellen? Tijdens een workshop ‘Intuïtief schilderen’ ga je aan de slag vanuit je eigen stilte en ruimte. Het gaat erom dat je uit je hoofd gaat en vanuit innerlijke rust gaat werken. En als er onrust is, is dat hetgeen je gaat verbeelden. Het helpt je om dat wat er is, op een mooie en liefdevolle manier te uiten. Kortom: Een persoonlijke workshop waarin je schilderij een mooie spiegel vormt van je leven op dit moment.

HPIM0751
Foto workshop intuitief schilderen kleiner

Hoe ziet de workshop eruit?

Deze workshop van  een halve of een hele dag is voor maximaal 8 deelnemers. Tijdens deze dag maak je een abstract schilderij met acrylverf. Ervaring met tekenen of schilderen is niet nodig. De dag begint met een korte kennismaking en daarna krijg je uitleg over schildertechnieken, het materiaal en kleurgebruik. Vervolgens doen we een korte ontspanningsoefening en / of een visualisatie rondom het thema van de dag. Vanuit die visualisatie ga jij aan de slag met verf, penselen, paletmessen of zelfs met je handen en vingers. Het gaat om loslaten en genieten van wat er gebeurt en wat er ontstaat.

 

Er is veel ruimte voor individuele begeleiding, zowel in het (technische) proces van schilderen als in hetgeen je tegenkomt tijdens het schilderproces. We kijken naar wat je raakt, aantrekt of juist afstoot in je schilderij. Dit geeft je toegang tot informatie over jezelf op een diepere laag, die je vervolgens weer kunt uitwerken in je kunstwerk. Dit helpt je om thema’s te verhelderen, een plekje te geven en indien nodig om in beweging te komen. Aan het eind van de workshop bekijken we met elkaar welke kunstwerken zijn ontstaan. En als je dat wilt, kun je ook iets van je persoonlijke proces delen. Daarna neem je een uniek en persoonlijk schilderij mee naar huis.

 

De thema’s bepalen we in overleg. Het is ook mogelijk om een meerdaagse cursus te volgen, waarbij verschillende thema’s worden uitgewerkt.

Ik kan een ruimte in de buurt van Mijdrecht huren voor deze workshop of naar een geschikte locatie bij jou in de buurt komen. Heb je interesse om alleen of met een groepje vriendinnen of collega’s een workshop ‘Intuïtief schilderen’ te volgen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.